Nowe Przepisy

Przetwory Domowe




Spis przepisów  na przygotowanie sałatek na zimę , dżemów , syropów itp .. które są umieszczone  na blogu (kliknij w nazwę a zostaniesz przeniesiona / ny na wpis z  przepisem ):

B
Buraczki z Marchwią i Jabłkami na Zimę
Buraczki z Papryką na Zimę
Buraczki z Cukinią na Zimę

C
Cukinia Marynowana - na zimę



F
Fasolka Szparagowa w Zalewie na Zimę
Fasolka szparagowa z Papryką na Zimę

K
Domowy Ketchup - Pikantny

O
Ogórki Konserwowe
Ogórki Kiszone – na zimę
Ogórki małosolne

Owoce :
Czarne Jagody w soku własnym na zimę
Gruszki w Syropie na Zimę
Brzoskwinie w Syropie

Pomidory :
Całe Pomidory w Zalewie na Zimę
Kiszone Pomidory
Sałatka z Zielonych Pomidorów na Zimę
Chutney Pomidorowy na Zimę
Pikantny Sos Pomidorowy na Zimę
Sos Pomidorowy na Zimę

Sałatki na Zimę :
Sałatka na Zimę z Kapusty , Ogórków i Zielonych Pomidorów
Sałatka Szwedzka na Zimę
Sałatka z Ogórków i Papryki na Zimę
Sałatka z Czerwonej Kapusty na Zimę
Sałatka z Białej Kapusty z Warzywami na Zimę
Sałatka z Zielonych Pomidorów z Ogórkami na Zimę
Sałatka z Cukinii z Pomidorami na Zimę

Syrop :
Domowy Syrop Malinowy
Przepis na Domowy Syrop z Wiśni
Przepis na Syrop Truskawkowy

Sosy i chutney :
Pikantny Sos Rabarbarowy do mięs i ryb
Chutney z Dyni
Chutney Pomidorowy na Zimę

Ś
Śliwki Węgierki Marynowane w Occie

13 komentarzy :

  1. Serdecznie Panią Witam.
    Mimo, że nie jestem już najmłodszą kucharką ,trochę znam się na gotowaniu, ale w tym roku wykorzystałam już 12 przepisów na przetwory, które wyszły spod Pani ręki.
    Jak dla mnie są przejrzyste i zrozumiałe i jednocześnie prowokują mnie do gotowania.
    Dziękuję bardzo! Basia-Gdańsk

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za bardzo miły komentarz i jest mi niezmiernie miło że znalazła Pani dla siebie aż tyle ciekawych przepisów na moim blogu, mam nadzieję że wszystkie przetwory będą Pani jak i rodzinie smakowały .
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  2. Świetne przepisy, bardzo przejrzyście napisane i wytłumaczone. Miło i sympatycznie:)))Pozdrawiam:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miłe słowa :)
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  3. Co prawda to jeszcze nie sezon, ale przydałby się jakiś przepis na marynowanie grzybków ;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze u mnie w lasach nie ma grzybów ale jak się pojawią to na pewno zrobię.
      Pozdrawiam serdecznie ♥

      Usuń
  4. Bardzo lubię różne nowości,a Pani przepisy są super. Zrobiłam juz kilka by podzielić się z dziećmi. Miałam trochę problemu z dżemem wiśniowym / był zbyt rzadki/ponieważ wiśnie były bardzo dojrzałe i miały dużo soku. Ale dałam radę.
    Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za miły komentarz, przepraszam że dżem wyszedł zbyt rzadki, robię go w taki sposób jak pokazałam no i zawsze mam taką konsystencję jak pokazałam na filmiku, może to kwestia odmiany wiśni.
      Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa
      Pozdrawiam serdecznie ♥

      Usuń
  5. Witam, pozdrawiam panią bardzo serdecznie. Bardzo podobają mi się pani przepisy, często je wykorzystuję ze wspaniałym efektem. Ostatnio przyrządzam przetwory w słoikach. Robię je w dużej ilości,ponieważ mój syn i córka studiują poza miejscem zamieszkania i z ogromną przyjemnością zabierają domowe słoiczki . Mam pytanie, ponieważ z wielu przepisów często zostają mi niewykorzystane warzywa, które kupiłam w nadmiarze chciałabym z nich zrobić sałatkę pod nazwą "śmietnik", czy posiada pani przepis na uniwersalną zalewę, którą mogę do takiej sałatki wykorzystać? Będę wdzięczna. Pozdrawiam i czekam na nowe przepisy. Gosia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miły komentarz i miło mi że przepisy się podobają.
      Odnośnie zalewy to zależy ile jest tych składników oraz jakie to są warzywa.
      No ale zalewa może się składać z octu 3/4 szklanki 1 szklanka oleju 2-3 łyżki cukru sól do smaku.
      Inna propozycja to 1/2 szklanki cukru, 1/3 szklanki octu, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka soli, pieprz czarny ziarnisty, ziele angielskie.
      To zależy od składników i ich ilość
      Pozdrawiam serdecznie ♥

      Usuń
  6. Najlepsza papryka konserwowa na świecie i dżem brzoskwiniowy mniaaaam:)
    Brakuje mi tylko gruszek w occie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super że przepisy się przydały, ale gruszek chyba nie zdążę już w tym roku zrobić. może w następnym jak zdrowie pozwoli.
      Pozdrawiam serdecznie ♥

      Usuń
  7. Dużo ciekawych przepisów, sama zabieram sie do roboty, bo w dajarze kupiłam z mamą ozdobne słoiczki, etykietki juz gotowe, warzywa czekaja, teraz czas do pracy :)

    OdpowiedzUsuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.