Nowe Przepisy

poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Kasza Jaglana z Gruszkami

Witam serdecznie
Propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie lub podwieczorek z kaszą jaglaną, tak przygotowana kasza jaglana będzie smakowała zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam wypróbować przepis bo kaszka jest naprawdę bardzo smaczna.

Będziemy potrzebować:

2 duże gruszki (około 500 g)
100 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)
1 kubek 400 g jogurtu naturalnego
2 łyżeczki kakao ciemnego

dodatkowo kaszkę możemy dosłodzić
miodem, cukrem lub cukrem brązowym



Link do filmu z przygotowania: Kasza jaglana z gruszkami



Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowaną odstawiam do wystudzenia.
  2. Wystudzoną kaszę jaglaną przekładam do pojemnika w którym przygotuję „deser”, dodaję kakao, obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki gruszkę, jogurt naturalny dosładzam cukrem i całość dokładnie rozdrabniam blenderem.
  3. Tak przygotowaną kaszkę przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.


Kasza jaglana z gruszkami jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa  




2 komentarze :

  1. Pyszne, a do tego zdrowe - czegóż chcieć więcej? Dziękuję za inspirację, Pani Ewo. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo proszę i miło mi że przepis się podoba.
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.