sobota, 9 lutego 2013

Pasta z Makreli i Twarogu



Witam serdecznie

Przedstawię dzisiaj jeszcze jeden przepis tym razem na pastę z makreli , taką pastę można szybko przygotować i zrobić z niej pyszne kanapeczki na kolacje.
Zamieszczam również film z przygotowania :)


Będzie nam potrzebne :

300g makreli lub innej wędzonej ryby
300g białego sera
4 jaja ugotowane na twardo
250ml jogurt naturalny lub śmietana
sól , pieprz



Przygotowanie pasty :
Musimy obrać rybę ze skórki i ości ( dokładnie ) , następnie ucieramy ser z jogurtem na jednolitą masę , jajka ucieramy na grubej tarce i dodajemy do sera , mieszamy i dodajemy rybę , przyprawy sól i pieprz . Wszystko dokładnie mieszamy , pasta jest gotowa , Idealnie nadaje się na kanapki , można je przybrać zieleniną i pomidorkiem . Smacznego

Pozdrawiam Babcia Ewa   


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...