Witam Serdecznie
Będę
robiła kapuśniaczki do których idealnie pasuje czysty barszcz
czerwony lekko pikantny taki jaki lubię , tutaj opisze jak robię
barszcz czerwony a w następnym wpisie kapuśniaczki.
Będziemy potrzebować:
3 średniej wielkości czerwone buraki
1 marchewka
1 średnia pietruszka
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
suszony grzybek lub przyprawa w płynie
sól , pieprz , pieprz ziołowy ,
papryka słodka , papryka ostra , kminek
ziele angielskie , liść laurowy
vegeta
sok z 1 cytryny zamiast octu
2 litry wody
Przygotowanie :
Buraki , pietruszkę i marchew obieram
i kroje na małe kawałki dodaje obraną cebule (cebuli nie kroje) i
pokrojony czosnek . Wszystko zalewam w garnku 2 litrami wody dodaje
przyprawy (według uznania ) sok z cytryny ( zamiast octu) i wszystko
gotuję .
Gotuje aż warzywa staną się miękkie wtedy barszcz jest
gotowy i można podawać na talerzu lub w kubku na przykład do
kapuśniaczków.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Wysmienite :) cytryna dodaje fajnego smaku. Dzieki babciu
OdpowiedzUsuń