Witam serdecznie
Propozycja na dwa rodzaje jajek
faszerowanych z farszem czerwonym i zielonym. Tak przygotowane jajka
są bardzo smaczne, ładnie wyglądają i na pewno ozdobią nasz
świąteczny stół .
Polecam wypróbować przepis.
Do przygotowania jajek faszerowanych
będziemy potrzebować:
Jajka z farszem czerwonym
4 jajka ugotowane na twardo
100 g twarogu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka majonezu
Jajka z farszem zielonym
4 jajka ugotowane na twardo
100 g groszku konserwowego
około 70 g ugotowanych ziemniaków
1 łyżka majonezu
do smaku: sól, pieprz
Link do filmu z przepisem : Jajka faszerowane
Przygotowanie:
Jajka z farszem czerwonym
Przed przygotowaniem farszu jajka
gotuję na twardo, wystudzone obieram i przekrawam wzdłuż na pół.
Do miseczki przekładam ser, żółtka
z przekrojonych jajek, koncentrat pomidorowy, majonez, doprawia solą,
pieprzem i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą masę.
Jeżeli nie mamy blendera składniki farszu możemy rozetrzeć
widelcem.
Tak przygotowany farsz nakładam na
białko z jajek, farsz możemy nałożyć łyżeczką lub przełożyć
do rękawa cukierniczego i nałożyć na białka.
Jajka z farszem zielonym
Przed przygotowaniem farszu jajka
gotuję na twardo, wystudzone obieram i przekrawam wzdłuż na pół.
Do miseczki przekładam odsączony
groszek, żółtka z przekrojonych jajek, ziemniaki, majonez,
doprawia solą, pieprzem i całość rozdrabniam blenderem na
jednolitą masę. Jeżeli nie mamy blendera składniki farszu możemy
rozetrzeć widelcem.
Tak przygotowany farsz nakładam na
białko z jajek, farsz możemy nałożyć łyżeczką lub przełożyć
do rękawa cukierniczego i nałożyć na białka.
Pozdrawiam Babcia Ewa
co się stało z tą stroną? Brak przepisów
OdpowiedzUsuńSą przepisy tylko trzeba użyć wyszukiwarki, ponieważ jeszcze wszystkiego nie podpięłam pod menu
UsuńPozdrawiam serdecznie ♥