Witam serdecznie
Propozycja na polewę
czekoladową bez masła i mleka jest prosta w przygotowaniu i bardzo
smaczna. Tak przygotowaną polewę czekoladową możemy wykorzystać
do wykończenia ciast, ciastek, ciasteczek.
Będziemy potrzebować:
100 g cukru pudru
50 ml wody
25 g kakao 2 łyżki z
górką ( kakao prawdziwe-ciemne)
z podanych proporcji,
polewy wystarczy na pokrycie ciasta o wymiarach
25 cm x 25 cm
Link do filmu z
przygotowania: Polewa czekoladowa
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki polewy przekładam do rondelka: cukier puder, wodę, kakao.
- Rondelek stawiam na gazie i mieszając zagotowuję.
- Od momentu zagotowania polewę cały czas mieszając gotuję 4 minuty – mam ustawiony mały płomień aby polewa delikatnie się gotowała.
- Po ugotowaniu polewę odstawiam do przestudzenia od czasu do czasu mieszając aby nie powstał na górze ''grzybek, skórka''.
- Letnią polewą dekoruję ciasta, ciastka.
Mam
nadzieję że przepis na polewę czekoladową państwu się przyda i
udekorują tak przygotowaną polewą wspaniałe domowe wypieki.
Pozdrawiam
Babcia Ewa
Polecam również wypróbować polewę z tego przepisu:
Link do wpisu na blogu: Polewa czekoladowa z kakao
Polecam również wypróbować polewę z tego przepisu:
Link do wpisu na blogu: Polewa czekoladowa z kakao
polewę polecam, wypróbowana.
OdpowiedzUsuńCieszę się że polewa smakowała
UsuńPozdrawiam serdecznie i dziękuję za miły komentarz ♥
Właśnie dziś zrobiłam tą polewę, polałam babkę, jeszcze dziś będę ją próbować (z babka oczywiście), bo samą próbowałam jest super
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę że przepis się przydał a polewa smakuje
UsuńPozdrawiam serdecznie i dziękuję za miły komentarz ♥
Polewa super! Dziękuję 😊
OdpowiedzUsuńBardzo proszę i dziękuję za miły komentarz.
UsuńPozdrawiam serdecznie ♥
ta polewa uratowała mi życie! Super przepis, super blog, zapisany w ulubionych :)
OdpowiedzUsuń