Nowe Przepisy

poniedziałek, 7 grudnia 2015

Polewa Czekoladowa bez Masła i Mleka

Witam serdecznie
Propozycja na polewę czekoladową bez masła i mleka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Tak przygotowaną polewę czekoladową możemy wykorzystać do wykończenia ciast, ciastek, ciasteczek.

Będziemy potrzebować:

100 g cukru pudru
50 ml wody
25 g kakao 2 łyżki z górką ( kakao prawdziwe-ciemne)

z podanych proporcji, polewy wystarczy na pokrycie ciasta o wymiarach
25 cm x 25 cm


Link do filmu z przygotowania: Polewa czekoladowa



Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki polewy przekładam do rondelka: cukier puder, wodę, kakao.

  2. Rondelek stawiam na gazie i mieszając zagotowuję.
  3. Od momentu zagotowania polewę cały czas mieszając gotuję 4 minuty – mam ustawiony mały płomień aby polewa delikatnie się gotowała.

  4. Po ugotowaniu polewę odstawiam do przestudzenia od czasu do czasu mieszając aby nie powstał na górze ''grzybek, skórka''.
  5. Letnią polewą dekoruję ciasta, ciastka.
Mam nadzieję że przepis na polewę czekoladową państwu się przyda i udekorują tak przygotowaną polewą wspaniałe domowe wypieki.
Pozdrawiam Babcia Ewa 



Polecam również wypróbować polewę z tego przepisu: 
Link do wpisu na blogu: Polewa czekoladowa z kakao










4 komentarze :

  1. polewę polecam, wypróbowana.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się że polewa smakowała
      Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miły komentarz ♥

      Usuń
  2. Właśnie dziś zrobiłam tą polewę, polałam babkę, jeszcze dziś będę ją próbować (z babka oczywiście), bo samą próbowałam jest super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę że przepis się przydał a polewa smakuje
      Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miły komentarz ♥

      Usuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.