Witam serdecznie
Propozycja na pyszne jajka faszerowane
na Wielkanoc i nie tylko. Są bardzo dobre i ładnie prezentują się
na stole.
Będziemy potrzebować :
6 jajek ugotowanych na twardo
120 g białego sera
1 łyżka kaparów
około 1 łyżki usiekanej natki
pietruszki (może być trochę więcej)
1 łyżka oleju
sól, pieprz
do ozdoby:
kilkanaście ziarenek granatu
kilka listków natki pietruszki
Link do filmu z przygotowania: Jajka faszerowane
Przygotowanie:
- Ugotowane na twardo jajka i obrane ze skorupki, przekrawam wzdłuż na pół, wyjmuję żółtko które użyję do przygotowania farszu. Białka układam na tace lub talerzu.
- Umyte i osączone listki natki pietruszki drobno siekam – usiekanej natki pietruszki powinno być około 1 łyżki może być trochę więcej.
- Teraz do miseczki daję żółtka, kapary, olej, biały ser, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam szczyptą soli, szczyptą pieprzu i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą masę – farsz jest gotowy.
- Przygotowany farsz nakładam na białka, można farsz nałożyć łyżeczką, szprycą lub rękawem cukierniczym. Ja tym razem nałożyłam farsz do rękawa z grubą końcówką i wyciskałam na białka.
- Tak przygotowane jajka ozdabiam małymi listkami natki pietruszki i ziarnkami granatu.
Jajka faszerowane na Wielkanoc są
gotowe. Życzę smacznego .
Pozdrawiam Babcia Ewa
Witam Panią serdecznie :)
OdpowiedzUsuńChciałabym bardzo podziękować za to, że prowadzi Pani tego bloga- jest wspaniały, a Pani przepisy jeszcze lepsze. Wypróbowałam sporo z nich i wszystkie wypieki i potrawy zawsze się udają. Czekam niecierpliwie na kolejne przepisy. To najlepsze przepisy jakie znalazłam w internecie, bo mam pewność, że zawsze wszystko wyjdzie przepyszne i zdrowe.
Bardzo dziękuję za tak miłe i ciepłe słowa, cieszę się że potrawy wychodzą i smakują a przepisy się przydają .
UsuńPozdrawiam serdecznie