Nowe Przepisy

poniedziałek, 6 października 2014

Makaron z Sosem Pieczarkowym


Witam serdecznie
Propozycja na makaron z sosem pieczarkowym , jest prosty w przygotowaniu i bardzo dobry , idealnie nadaje się na szybki obiad .


Będziemy potrzebować :

500 g makaronu
500 g pieczarek
400 g śmietany ( 12% lub 18 %)
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
olej do smażenia
sól , pieprz

Link do filmu z przygotowania : Makaron z sosem pieczarkowym



Przygotowanie :
  1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu , ugotowany odcedzam i gorący dodaję do sosu .
  2. Umyte i osączone pieczarki kroję w cienkie pół plasterki .
  3. Czosnek drobno kroję i dodaję do pieczarek .
  4. Umytą i osączoną natkę pietruszki drobno siekam , posypię nią makaron na talerzu przed podaniem .
Przygotowanie sosu :
  1. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju dodaję pieczarki , czosnek i smażę około 10 minut .
  2. Po 10 minutach dodaję śmietanę doprawiam solą , pieprzem dokładnie mieszam i duszę całość jeszcze około 5 minut – sos jest gotowy .
  3. Do gotowego sosu dodaję gorący makaron i dokładnie mieszam – jeżeli nie mamy wystarczająco dużej patelni to sos wlewamy do garnka z odcedzonym makaronem .
Makaron z sosem pieczarkowym jest gotowy , na talerzu posypuję obficie natką pietruszki , można podawać . Życzę smacznego .
Pozdrawiam Babcia Ewa







Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.