Nowe Przepisy

sobota, 20 kwietnia 2013

Makaron po Sycylijsku z Cukinią i Pomidorami



Witam Serdecznie
Dzisiaj zrobiłam makaron po sycylijsku :) muszę przyznać że jest bardzo smaczny pomimo że nie dodaje się mięsa jest bardzo syty a jeżeli nie posypiemy go żółtym serem jest w 100% wegetariański a i tak smakuje wyśmienicie . Polecam wypróbować przepis


Będziemy potrzebować :

400g makaronu grubego
150g sera żółtego
300g pomidorów koktajlowych
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
1 cukinia ( lub 2 małe )
pieprz , sól



Przygotowanie :
  1. Zaczynam od ugotowania makaronu zgodnie z przepisem na opakowaniu , najlepiej użyć do tego dania makaronu grubego np. rurki ( chyba najładniej prezentują się na talerzu ) po ugotowaniu odcedzam.
  2. Czosnek kroję na w cienkie plasterki
  3. Umytą cukinię razem se skórka kroję również w cienkie plasterki
  4. Umyte pomidorki koktajlowe przekrawam na pół ( nie obieram ze skórki)

Teraz tak przygotowane składniki będę smażyła na patelni

  1. Na patelnię wlewam oliwę i na rozgrzaną oliwę wsypuję czosnek i go przez chwilę podsmażam
  2. Do czosnku dodaję na patelnię cukinie i pomidory i wszystko razem podduszam
  3. Następnie doprawiam solą i pieprzem i jeszcze przez chwile podduszam
  4. Teraz do ugotowanego makaronu i odcedzonego dodaję podduszoną cukinię i pomidory wszystko dokładnie mieszam i duszę jeszcze około 1 minuty .
  5. Makaron mamy gotowy nakładam na talerze i przed podaniem posypuję startym na tarce o grubych oczka serem .
Życzę Smacznego

Pozdrawiam Babcia Ewa




3 komentarze :

  1. Zrobiłam i rzeczywiście bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu danie. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za ten blog Pani Babciu :-) , przepis super !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za słowa uznania :)
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.