Do przygotowania będziemy potrzebowali:
około 1 kilograma ziemniaków
5 jajek ugotowanych na twardo
pęczek rzodkiewki – około 12 sztuk
duży pęczek szczypiorku
pęczek koperku
na sos:
około 5 kopiatych łyżek majonezu
około 2 ½ łyżki chrzanu
pieprz, sól
Link do filmiku z przepisem na: Sałatka ziemniaczana
Przygotowanie:
Ziemniaki gotuję w mundurkach do miękkości, następnie odcedzam i odstawiam do wystudzenia.
Wystudzone obieram i kroję w kostkę.
Szczypiorek i koperek drobno kroję. Rzodkiewki kroję w cienkie pół lub ćwierć plasterki.
Jajka kroję na mniejsze kawałki.
Do majonezu dodaję chrzan, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam.
Sałatkę polewam sosem i mieszam.
Sałatka ziemniaczana jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Pozdrawiam Babcia Ewa
Prześlij komentarz