Nowe Przepisy

sobota, 18 maja 2019

Pyszna surówka z młodej kapusty do obiadu

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na prostą w przygotowaniu i pyszną surówkę z młodej kapusty.

Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali:

około 500 g młodej kapusty
1 duże jabłko winne (około 300 g)
3 marchewki (około 300 g)
na sos:
około 5 łyżek oliwy, oleju lnianego lub oleju do sałatek
około 2 łyżek soku z cytryny
1 łyżeczka mielonego kminku
½ łyżeczki cukru, miodu lub ksylitolu
sól, pieprz

Link do filmiku z przepisem na: Surówka z młodej kapusty

Przygotowanie:
Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno kroję, oczyszczoną i umytą marchew ścieram na tarce o średnich oczkach.
Umyte jabłko ścieram razem ze skórką na tarce o grubych oczkach.

Do oliwy dodaję sok z cytryny, kminek, cukier, doprawiam solą pieprzem i dokładnie mieszam.

Sosem polewam surówkę i dokładnie mieszam, surówkę odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem.

Surówka z młodej kapusty jest gotowa. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa

Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.