Nowe Przepisy

poniedziałek, 18 czerwca 2018

Surówka z młodej kapusty i papryki - do obiadu lub na grilla

Surówka do mięsa z grilla
Witam serdecznie
Chciałabym zaproponować przepis na pyszną surówkę z młodej kapusty i papryki. Surówka jest bardzo prosta w przygotowaniu, idealnie nadaje się do podania do obiadu lub do mięsa z grilla. Polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali:

główka młodej kapusty – około 1kg
2 papryki
około 4 łyżek oliwy lub oleju
2 łyżki octu balsamicznego
mały pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka papryki słodkiej
sól, pieprz




Przygotowanie:
Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno szatkuję.
Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki, kroję w cienkie paseczki i dodaję do kapusty.
Wypłukaną i osączoną natkę pietruszki drobno kroję i dodaję do surówki.

Przygotowanie sosu:
Do oliwy dodaję ocet balsamiczny, paprykę słodką, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam- sos jest gotowy.

Surówkę polewam sosem i dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam.

Surówkę przed podaniem odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem.

Surówka z młodej kapusty i papryki jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa

Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.