Witam serdecznie
Tym razem propozycja na przygotowanie
pysznych jajek faszerowanych z awokado na Wielkanoc. Jajka są bardzo
smaczne, zdrowe i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować
przepis.
Do przygotowania jajek faszerowanych
będziemy potrzebowali:
6 jajek ugotowanych na
twardo (jajka L)
1 awokado
kawałek czerwonej cebuli
kilka listków natki
pietruszki
1 łyżeczka soku z
cytryny
do smaku:
papryka słodka
czosnek granulowany
sól, pieprz
Link do filmu z
przygotowania: Jajka faszerowane z awokado
Przygotowanie:
Ugotowane, wystudzone i
obrane jajka, przekrawam wzdłuż na pół i wyjmuję żółtka.
Białka układam na talerzu.
Awokado obieram ze skórki
i kroję na mniejsze kawałki.
Do miseczki lub na głęboki
talerz, przekładam żółtka, awokado, dodaję sok z cytryny i
rozgniatam widelcem, tak aby powstałą jednolita masa.
Następnie cebulę
drobniutko kroję (cebuli powinno być około 2 łyżek po
pokrojeniu) i dodaję do rozgniecionych żółtek z awokado.
Natkę pietruszki
drobniutko kroję i dodaję do farszu.
Farsz doprawiam papryką
słodką, czosnkiem, solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sprawdzam
smak i jeżeli trzeba to doprawiam.
Tak przygotowany farsz
nakładam łyżeczką do białek. Górę możemy dodatkowo oprószyć
papryką słodką i udekorować, na przykład rzodkiewką.
Jajka faszerowane z
awokado są gotowe, można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Prześlij komentarz