Nowe Przepisy

sobota, 9 lipca 2016

Przepis na Pastę do Chleba z Twarogu i Ogórka

Witam serdecznie
Chciałabym się podzielić przepisem na pyszną i prostą pastę do chleba z twarogu, ogórka i rzodkiewki. Pasta jest pożywna, zawiera dużo białka i mikroelementów i idealnie nadaje się do podania na śniadanie.


Do przygotowania pasty do chleba będziemy potrzebować:

500 g twarogu (chudego, półtłustego lub tłustego)
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
1 ogórek sałatkowy
kilka łyżek jogurtu naturalnego (ilość jogurtu zależy od wilgotności sera)
sól do smaku


Link do filmu z przygotowania : Pasta do chleba z twarogiem



Przygotowanie:

Wypłukany i osuszony szczypiorek drobno siekam, obrany ogórek ścieram na tarce o średnich oczkach. Rzodkiewkę myję, osuszam i również ścieram na tarce o średnich oczkach.

Teraz twaróg przekładam do miski i rozdrabniam widelcem, następnie dodaję jogurt naturalny około pięciu łyżek (ilość jogurtu zależy jak wilgotny mamy ser) i dokładnie mieszam.




Do twarogu dodaję pozostałe składniki pasty: ogórek, rzodkiewkę, szczypiorek, doprawiam solą i całość dokładnie mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą.

Pasta do chleba z twarogu i ogórka jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa

Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.