Witam serdecznie
Chciałabym się podzielić przepisem
na pyszną i prostą pastę do chleba z twarogu, ogórka i
rzodkiewki. Pasta jest pożywna, zawiera dużo białka i
mikroelementów i idealnie nadaje się do podania na śniadanie.
Do przygotowania pasty do chleba
będziemy potrzebować:
500 g twarogu (chudego, półtłustego
lub tłustego)
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
1 ogórek sałatkowy
kilka łyżek jogurtu naturalnego
(ilość jogurtu zależy od wilgotności sera)
sól
do smaku
Link do filmu z przygotowania : Pasta do chleba z twarogiem
Przygotowanie:
Wypłukany i osuszony szczypiorek
drobno siekam, obrany ogórek ścieram na tarce o średnich oczkach.
Rzodkiewkę myję, osuszam i również ścieram na tarce o średnich
oczkach.
Teraz twaróg przekładam do miski i
rozdrabniam widelcem, następnie dodaję jogurt naturalny około
pięciu łyżek (ilość jogurtu zależy jak wilgotny mamy ser) i
dokładnie mieszam.
Do twarogu dodaję pozostałe składniki
pasty: ogórek, rzodkiewkę, szczypiorek, doprawiam solą i całość
dokładnie mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to
doprawiam solą.
Pasta do chleba z twarogu i ogórka
jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Prześlij komentarz