Witam serdecznie
Podzielę się przepisem na pyszną
kaszę jaglaną z truskawkami. Tak przygotowana kaszka jaglana
idealnie nadaje się do podania na śniadanie, podwieczorek lub jako
deser, powinna smakować dzieciom jak i dorosłym. Polecam wypróbować
przepis.
Do przygotowania kaszy jaglanej z
truskawkami będziemy potrzebować:
100 g kaszy jaglanej
350 g truskawek
4 łyżki jogurtu naturalnego
około 2 łyżek cukru brązowego
(białego lub miodu)
ilość cukru to kwestia gustu
Link do filmu z przygotowania: Kasza jaglana z truskawkami
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowaną odstawiam do wystudzenia.
- Teraz do zimnej kaszy dodaję oczyszczone z szypułek i umyte truskawki, jogurt naturalny, cukier i całość dokładnie rozdrabniam blenderem (jeżeli nie mamy blendera składniki możemy rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać).
- Tak przygotowaną kaszkę przekładam do miseczek, przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.
Przepyszny deser, dziękuję za pomysł. Miałam akuratnie wszystkie składniki. Dodałam tylko wanilii.
OdpowiedzUsuńsuper na śniadanie
OdpowiedzUsuńSuper deserek, z truskawkami pierwsza klasa.
OdpowiedzUsuń