Witam serdecznie
Propozycja na pyszną pastę na kanapki
z tuńczykiem. Pasta jest prosta w przygotowaniu, smaczna i powinna
każdemu smakować kto lubi tuńczyka.
Do przygotowania pasty będziemy
potrzebować:
1 puszka tuńczyka duże kawałki (może
być w oleju lub sosie własnym)
4 jajka ugotowane na twardo
200 g serka śmietankowego do chleba
2 łyżki jogurtu naturalnego
do smaku: sól, pieprz
Link do filmu z przygotowania: Pasta nakanapki z tuńczykiem
Przygotowanie:
- Do miski przekładam odsączonego tuńczyka, jajka (pokrojone na mniejsze kawałki), serek śmietankowy, jogurt, doprawiam solą i pieprzem.
- Całość rozdrabnia blenderem, jeżeli nie mamy blendera składniki możemy rozetrzeć widelcem.
- Dodatkowo pastę możemy podać na grzankach które są proste w przygotowaniu. Bagietkę kroję na kromki i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na środkową półkę i zapiekam około 5 minut, tak żeby kromki ładnie się zrumieniły.
- Gotową pastę nakładam na grzanki, na górę kładę rzodkiewkę, szczypiorek, pomidora to co mam akurat w lodówce.
Pasta z tuńczykiem na kanapki jest
gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
Prześlij komentarz