Witam serdecznie
Propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie
lub podwieczorek z kaszą jaglaną, tak przygotowana kasza jaglana
będzie smakowała zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam
wypróbować przepis bo kaszka jest naprawdę bardzo smaczna.
Będziemy potrzebować:
2 duże gruszki (około 500 g)
100 g kaszy jaglanej (przed
ugotowaniem)
1 kubek 400 g jogurtu naturalnego
2 łyżeczki kakao ciemnego
dodatkowo kaszkę możemy dosłodzić
miodem, cukrem lub cukrem brązowym
Link do filmu z przygotowania: Kasza jaglana z gruszkami
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowaną odstawiam do wystudzenia.
- Wystudzoną kaszę jaglaną przekładam do pojemnika w którym przygotuję „deser”, dodaję kakao, obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki gruszkę, jogurt naturalny dosładzam cukrem i całość dokładnie rozdrabniam blenderem.
- Tak przygotowaną kaszkę przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.
Pyszne, a do tego zdrowe - czegóż chcieć więcej? Dziękuję za inspirację, Pani Ewo. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę i miło mi że przepis się podoba.
UsuńPozdrawiam serdecznie