Nowe Przepisy

sobota, 25 lipca 2015

Pyszny Deser z Jagodami w Kremowym Puchu

Witam serdecznie
Propozycja na pyszny deser z jagodami w kremowym puchu. W smaku jest lekko winny i delikatnie słodki, no po prostu pyszny :). Polecam wypróbować przepis. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.

Będziemy potrzebować:

z podanych proporcji wyjdzie około 4 pucharków
(w zależności od wielkości pucharka)

około 300 g jagód
4 łyżki cukru pudru (około 70g)
250 ml śmietany 30% lub 36% dobrze schłodzonej
150 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym
sok wyciśnięty z jednej cytryny (nie więcej niż 50 ml)
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny


Link do filmu z przygotowania: Deser z jagodami w kremowym puchu


Przygotowanie:
  1. Dobrze schłodzoną śmietanę wlewam do miski i przez chwilę ubijam mikserem samą.
  2. Następnie dodaję łyżkę cukru pudru i nadal ubijam tak żeby powstała bita śmietana.
  3. Teraz do drugiej miseczki daję serek homogenizowany, otartą skórkę z cytryn, cukier puder i dokładnie mieszając rózgą dodaję stopniowo sok z cytryny – cały czas mieszam rózgą aż składniki ładnie się połączą.
  4. Tak przygotowany serek homogenizowany dodaję do bitej śmietany i całość dokładnie mieszam rózgą aby składniki się połączyły – krem jest gotowy.
Końcowe przygotowanie deseru z jagodami:
  1. Na dno pucharków wsypuję trochę jagód.
  2. Na jagody nakładam krem (w zależności od wielkości pucharku 2 – 3 łyżki) i górę kremu obsypuję jagodami.
  3. Tak przygotowany deser możemy podawać od razu po przygotowaniu lub wstawić do lodówki do schłodzenia.
Deser z jagodami w kremowym puchu jest gotowy, można podawać, Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa   






Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.