Nowe Przepisy

czwartek, 27 lutego 2014

Surówka z Marchwi i Pietruszki


Witam Serdecznie
Przepis na bardzo prostą i zdrową , bogatą w witaminy surówkę nie tylko do obiadu ale również można zjeść nią samą :)


Będziemy potrzebować :

1 jabłko około 250 g
1 korzeń pietruszki około 160 g
marchew około 350 g
2 łyżki oleju lnianego
2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie :

  1. Jabłko , marchew , pietruszkę obieram i dokładnie myję
  2. marchewkę i pietruszkę ścieram na tarce o drobnych oczkach
  3. Jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach
  4. Dodaję sok z cytryny , olej i wszystko dokładnie mieszam

Surówka jest gotowa :) Życzę smacznego


Pozdrawiam Babcia Ewa  

3 komentarze :

  1. Robię podobną, ale z pietruszką nie próbowałam- muszę tak zrobić, a olej lniany uwielbiam też z sałatką z cebuli.
    Pozdrawiam Babciu!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ewcia bardo świetne połączenie, talerz pełen zdrowia. :))

    OdpowiedzUsuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.