Nowe Przepisy

poniedziałek, 3 lutego 2014

Pasta z makreli i twarogu na kanapki

Pasta z makreli
Witam Serdecznie
Propozycja na kolejną pastę na kanapki, tym razem z twarogu i ryby wędzonej - makreli. Pasta jest prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa.

Będziemy potrzebować :

400 g białego sera
1 wędzona makrela
kilka łyżek oleju lnianego, oliwy lub oleju
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz


Przygotowanie :
  1. Biały ser wkładam do miski i rozgniatam widelcem.
  2. Natkę pietruszki drobno siekam i dodaję do sera.
  3. Makrelę obieram z ości i dodaję do miski z serem, dodaję kilka łyżek oleju lnianego, doprawiam solą i pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszam.
Pasta z twarogu i makreli jest gotowa życzę smacznego
Pozdrawiam Babcia Ewa 




4 komentarze :

  1. moja siostra robi bardzo podobną tylko dodaje jeszcze dużo papryki słodkiej mielonej
    ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię taką pastę do kanapek jest pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też bardzo lubię :) ale dawno nie robiłam :) na kanapkach wygląda świetnie :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam pasty i też ciągle jakąś muszę wymyślić a te z makrelą świetnie smakują. Do tego olej lniany - pyszności i ile zdrowia. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.