Nowe Przepisy

poniedziałek, 9 grudnia 2013

Pasta Śledziowa na Kanapki


Witam Serdecznie
Podzielę się przepisem na prostą i smaczną w przygotowaniu pastę śledziową która idealnie nadaje się na kanapki z gorącą herbatą.
Będziemy potrzebować:
250 g ziemniaków
400 g śledzi matias
6 jaj
2 średnie cebule
5 ogórków kiszonych
4 łyżki śmietany (12 %– 18 %)
pieprz do smaku
dodatkowo można ozdobić szczypiorkiem lub natką pietruszki

maszynka do mielenia mięsa


Przygotowanie :
  1. Śledzie moczę w zimnej wodzie przez około 2 -3 godziny – w tym czasie wymieniam wodę. Następnie odlewam wodę i filety osuszam papierowym ręczniku.

  2. Ziemniaki myję i gotuję do miękkości w mundurkach.
  3. Jajka gotuję na twardo.
Składniki mam gotowe teraz przygotuję pastę:
  1. W maszynce do mielenia mięsa mielę śledzie, jajka, cebulę, ogórki kiszone i ziemniaki do salaterki.
  2. Wszystkie składniki dokładnie mieszam doprawiam pieprzem (dodałam dużo bo lubię jak jest pikantniejsza) i dodaję śmietanę i mieszam
Pasta śledziowa jest gotowa życzę smacznego
Pozdrawiam Babcia Ewa  




1 komentarz :

  1. U mnie w domu robimy sałatkę z tych składników (oprocz jajka). Nie wpadłabym na pomysł zrobienia takiej pasty, ale bardzo mi się podoba :D

    OdpowiedzUsuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.