Szukaj na tym blogu

Ładowanie...

sobota, 9 lutego 2013

Pasta z Makreli i Twarogu

Pasta na kanapki z makreli i twarogu

Witam serdecznie
Podzielę się przepisem na pyszną pastę na kanapki z makreli i twarogu. Pasta jest smaczna, zdrowa więc proponuję wypróbować przepis jeżeli ktoś jeszcze takiej pasty na kanaki nie robił.

Będziemy potrzebować:

około 300 g makreli wędzonej
300 g białego sera
6 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
4 jajka ugotowane na twardo
do smaku sól, pieprz

Link do filmu z przygotowania: Pasta z makreli i twarogu



  1. Makrelę obieram dokładnie z ości.
  2. Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach.
  3. Teraz w misce ucieram ser z jogurtem.
  4. Do utartego sera dodaję jajka, makrelę, doprawiam solą i pierzem i całość dokładnie mieszam – pasta z makreli jest gotowa.
Pasta na kanapki z makreli i twarogu jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Pasta z makreli mini

przygotowanie pasty z makreli

Skład na pastę z makreli





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...