Nowe Przepisy

czwartek, 21 lutego 2013

Barszcz Czerwony – czysty



Witam Serdecznie

Będę robiła kapuśniaczki do których idealnie pasuje czysty barszcz czerwony lekko pikantny taki jaki lubię , tutaj opisze jak robię barszcz czerwony a w następnym wpisie kapuśniaczki.



Będziemy potrzebować:

3 średniej wielkości czerwone buraki
1 marchewka
1 średnia pietruszka
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
suszony grzybek lub przyprawa w płynie
sól , pieprz , pieprz ziołowy , papryka słodka , papryka ostra , kminek
ziele angielskie , liść laurowy
vegeta
sok z 1 cytryny zamiast octu
2 litry wody



Przygotowanie :

Buraki , pietruszkę i marchew obieram i kroje na małe kawałki dodaje obraną cebule (cebuli nie kroje) i pokrojony czosnek . Wszystko zalewam w garnku 2 litrami wody dodaje przyprawy (według uznania ) sok z cytryny ( zamiast octu) i wszystko gotuję . 
Gotuje aż warzywa staną się miękkie wtedy barszcz jest gotowy i można podawać na talerzu lub w kubku na przykład do kapuśniaczków.

Pozdrawiam Babcia Ewa

1 komentarz :

  1. Wysmienite :) cytryna dodaje fajnego smaku. Dzieki babciu

    OdpowiedzUsuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.