Nowe Przepisy

wtorek, 26 marca 2019

Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa

Witam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis, na pastę z makrelą wędzoną i awokado. Pasta jest bardzo smaczna, zdrowa i idealnie nadaje się do pieczywa.

Do przygotowania pasty będziemy potrzebowali:

makrela wędzona
2 awokado
2 szalotki (można dodać czerwoną cebulę)
3 jajka ugotowane na twardo
około 3 łyżek jogurtu naturalnego kremowego
sól, pieprz

Link do filmiku z przepisem na: Pasta z makreli wędzonej i awokado


Przygotowanie:
Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach.
Szalotkę lub czerwoną cebulę drobniutko kroję i dodaję do jajek.
Obrane awokado drobniutko kroję i dodaję do jajek.
Makrelę obieram z ości i dodaję do pozostałych składników.

Na koniec dodaję około 3 łyżek jogurtu, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – pasta jest gotowa.

Pasta z makrelą i awokado jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa


Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.