Nowe Przepisy

piątek, 15 marca 2019

Pasta z makreli do chleba

Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną i prostą w przygotowaniu pastę z makreli wędzonej i twarogu. 

Do przygotowania pasty będziemy potrzebowali:

1 makrela wędzona
300 g twarogu (chudego, tłustego lub półtłustego)
4 jajka ugotowane na twardo
około 5 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
do smaku: sól, pieprz

Link do filmiku z przygotowaniem: pasta z makreli


Przygotowanie :
Makrelę obieram dokładnie z ości.
Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach.

W misce ucieram ser z jogurtem, do utartego sera dodaję jajka, makrelę, doprawiam solą i pierzem i całość dokładnie mieszam – pasta z makreli jest gotowa.

Pasta na kanapki z makreli i twarogu jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa

Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.