Nowe Przepisy

sobota, 3 czerwca 2017

Przepis na Kaszę Bulgur z Cukinią i Papryką na Ciepło

 Kasza Bulgur z Cukinią i Papryką na Ciepło
Witam serdecznie
Propozycja na przygotowanie kaszy bulgur z cukinią i papryką na ciepło, danie jest bardzo smaczne, można je podawać na ciepło lub na zimno. Idealnie nadaje się do podania na kolacje, obiad lub do zabrania na drugie śniadanie do pracy. Polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania kaszy będziemy potrzebować :

200 g kaszy bulgur
2 małe cukinie (około 500 g)
1 papryka (około 300 g)
1 cebula (około 150 g)
do smaku sól, pieprz

olej do smażenia


Link do filmu z przepisem : Kasza bulgur z cukinią



Przygotowanie:

Umytą cukinię kroję razem ze skórką w drobną kostkę.
Cebulę kroję w drobną kostkę.
Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w kostkę.

Teraz kaszę bulgur gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowaną odcedzam, przekładam do miski i do gorącej kaszy dodaję usmażone warzywa.

Na rozgrzanym oleju na patelni smażę cebulę przez około 3 minuty, następnie dodaję paprykę i jeszcze smażę około 5 minut.

Następnie dodaję cukinię, doprawiam solą, pieprzem i całość jeszcze smażę około 15 minut, na małym ogniu.

Końcowe przygotowanie kaszy bulgur:
Do gorącej kaszy dodaję usmażone warzywa i mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smaki i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprze.

Kasza bulgur z cukinią jest gotowa, można ją podawać samą lub z mięsem. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa  

Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.