Witam serdecznie
Propozycja na surówkę z kalarepy i
jabłka, surówka jest bardzo smaczna i zdrowa. Możemy ją podać do
obiadu, wędliny lub zjeść samą. Nadaje się również do zabrania
do pracy jako lekkie drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis.
Do przygotowania surówki z kalarepą
będziemy potrzebować:
500 g jabłek winnych
500 g kalarepy
3 łyżki jogurtu naturalnego typu
greckiego
3 łyżki usiekanego koperku
2 łyżki soku z cytryny
Link do filmu z przygotowania : Surówka z kalarepą i jabłkiem
Przygotowanie:
Obraną kalarepę ścieram na tarce o
grubych oczkach.
Teraz dodaję sok z cytryny, jogurt
naturalny, koperek doprawiam solą i dokładnie mieszam. Po
wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą.
Surówka jest gotowa, można podawać.
Życzę smacznego.
Prześlij komentarz