Witam serdecznie
Propozycja na pyszny i zdrowy zielony
koktajl ze szpinakiem i awokado.
Będziemy potrzebować:
z podanych proporcji wyjdzie około
1200 ml koktajlu
100 g szpinaku
1 awokado
2 jabłka
4 łodygi selera naciowego
1
szklanka wody niegazowanej
Link do film z przygotowania: Zielony koktajl ze szpinakiem i awokado
Przygotowanie :
- Umyte łodygi selera kroję na mniejsze kawałki i
rozdrabniam blenderem.
- Awokado przekrawam na pół i wybieram łyżeczką miąższ –
jeżeli mamy mocno dojrzałe, to nawet bez pomocy łyżeczki z
łatwością obierzemy awokado ze skórki, delikatnie je ściskając,
wtedy miąższ odchodzi od skórki.
- Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka kroję na
mniejsze kawałki razem ze skórką.
- Do rozdrobnionego selera dodaję jabłka, awokado, umyty i
osączony szpinak, wodę i całość miksuję na jednolita masę.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Prześlij komentarz