Witam serdecznie
Propozycja na smaczną i zdrową
surówkę z białej rzodkwi i jabłka. Możemy ją podawać do obiadu
lub wędlin.
Będziemy potrzebować:
1 biała rzodkiew (około 400 g)
1 jabłko ( około 200 g)
marchew (około 150 g)
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżeczka łagodnej musztardy
szczypta cukru
sól
Link do filmu z przygotowania: surówki z białej rzodkwi z jabłkiem
Przygotowanie:
- Oczyszczoną marchew ścieram na tarce o drobnych oczkach.
- Obrane jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach.
- Obraną rzodkiew ścieram na tarce o grubych oczkach.
- Koperek drobno siekam.
- Przygotowanie sosu: do jogurtu dodaję łyżeczkę musztardy, szczyptę cukru i doprawiam solą, całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy.
Końcowe przygotowanie surówki:
- Do salaterki przekładam wszystkie składniki surówki, dodaję sos i całość dokładnie mieszam – surówka jest gotowa.
Surówka z białej rzodkwi jest gotowa,
podaję ją lekko schłodzoną. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Prześlij komentarz