Nowe Przepisy

sobota, 24 maja 2014

Mus Bananowy


Witam serdecznie
Propozycja na prosty i smaczny mus bananowy z kaszą manną . Idealnie nadaje się na podwieczorek dla niejadka i nie tylko :)


Będziemy potrzebować:

około 700 g bananów przed obraniem
350 ml mleka
60 g kaszy manny
od 70 do 100 ml soku z cytryny
3 łyżki cukru
szczypta soli

Link do filmu z przygotowania : Musu bananowego



Przygotowanie:

  1. Do rondelka wlewam mleko dodaję kaszę mannę , cukier , sól i gotuję mieszając – gotuję od momentu zagotowania około 3 minuty
  2. Następnie kaszę odstawiam do wystudzenia

  1. Banany obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki
  2. następnie wrzucam je do pojemnika dodaję wystudzoną kasze mannę i sok z cytryny wszytko razem miksuję na jednolity mus .
  3. Tak przygotowany mus bananowy przekładam do pucharków , przed podaniem schładzam w lodówce
Mus bananowy jest gotowy można podawać życzę smacznego .

Pozdrawiam Babcia Ewa 





2 komentarze :

  1. Ciekawy przepis. Zamieniłem cukier na ksylitol, zresztą dałem go tylko dwie szczypty, a i tak jest bardzo słodkie. Wszystkie składniki dawałem na oko, wyszło bardzo smaczne, na razie piję na ciepło :)

    OdpowiedzUsuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.