Nowe Przepisy

środa, 20 marca 2013

Przygotowanie Lukru



Witam Serdecznie
Pokażę jak przygotowuję lukier , zawsze do ucierania lukru używam makutry , wykonanie takiego lukru jest bardzo proste .


Będziemy potrzebować :

2 białka
około 300g cukru pudru
kilka kropli soku z cytryny

na 1 białko od 120g do 150g cukru pudru


Przygotowanie:

Do makutry wlewam białka dodaję część cukru pudru i ucieram , jeżeli jest za rzadki to dosypuję jeszcze cukru do momentu aż lukier będzie miał konsystencję którą można by było pisać . Po utarciu powinien mieć piękny śnieżno biały kolor , wtedy dodaję kilka kropel soku z cytryny i jeszcze chwilkę ucieram. Lukier jest gotowy , aby uzyskać kolory należy zakupić barwniki spożywcze są w płynie lub w proszku ja użyłam w proszku kupiłam je przez allegro , są bardzo wydajne bo szczypta zabarwia lukier na intensywny kolor. Przyjemnego malowania :)

Pozdrawiam Babcia Ewa  


Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.