Witam Serdecznie
Pokażę jak przygotowuję lukier ,
zawsze do ucierania lukru używam makutry , wykonanie takiego lukru
jest bardzo proste .
Będziemy potrzebować :
2 białka
około 300g cukru pudru
kilka kropli soku z cytryny
na 1 białko od 120g do 150g cukru
pudru
Przygotowanie:
Do makutry wlewam białka dodaję część
cukru pudru i ucieram , jeżeli jest za rzadki to dosypuję jeszcze
cukru do momentu aż lukier będzie miał konsystencję którą można
by było pisać . Po utarciu powinien mieć piękny śnieżno biały
kolor , wtedy dodaję kilka kropel soku z cytryny i jeszcze chwilkę
ucieram. Lukier jest gotowy , aby uzyskać kolory należy zakupić
barwniki spożywcze są w płynie lub w proszku ja użyłam w proszku
kupiłam je przez allegro , są bardzo wydajne bo szczypta zabarwia
lukier na intensywny kolor. Przyjemnego malowania :)
Pozdrawiam Babcia Ewa
Prześlij komentarz