Witam serdecznie
Propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie
lub podwieczorek z kaszą jaglaną i bananami, tak przygotowana kasza
jaglana będzie smakowała zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam
wypróbować przepis bo kaszka jest naprawdę bardzo smaczna.
Będziemy potrzebować:
1 kiwi
2 banany
100 g kaszy jaglanej (przed
ugotowaniem)
1 kubek 400 g jogurtu naturalnego
dodatkowo kaszkę możemy dosłodzić
miodem, cukrem lub cukrem brązowym
Link do filmu z przygotowania: Kasza jaglana z bananami
Przygotowanie:
Wystudzoną kaszę jaglaną
przekładam do pojemnika w którym przygotuję „deser”, dodaję
pokrojone banany, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki kiwi,
jogurt naturalny dosładzam cukrem i całość dokładnie
rozdrabniam blenderem.
Tak przygotowaną kaszkę przed
podaniem możemy schłodzić w lodówce.
Kasza jaglana z bananami jest gotowa,
można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Babciu jak gotujesz kasze to solisz czy wcale nie solisz wody?
OdpowiedzUsuńNie, nie solę wody.
UsuńPozdrawiam serdecznie
Pyszna propozycja deseru:) Zdrowa i szybka. Urocza forma podania:) Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuń