Nowe Przepisy

środa, 13 kwietnia 2016

Kasza Jaglana z Bananami i Kiwi

Witam serdecznie
Propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie lub podwieczorek z kaszą jaglaną i bananami, tak przygotowana kasza jaglana będzie smakowała zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam wypróbować przepis bo kaszka jest naprawdę bardzo smaczna.

Będziemy potrzebować:

1 kiwi
2 banany
100 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)
1 kubek 400 g jogurtu naturalnego

dodatkowo kaszkę możemy dosłodzić
miodem, cukrem lub cukrem brązowym


Link do filmu z przygotowania: Kasza jaglana z bananami



Przygotowanie:


Kaszę jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowaną odstawiam do wystudzenia.


Wystudzoną kaszę jaglaną przekładam do pojemnika w którym przygotuję „deser”, dodaję pokrojone banany, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki kiwi, jogurt naturalny dosładzam cukrem i całość dokładnie rozdrabniam blenderem.

Tak przygotowaną kaszkę przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.
Kasza jaglana z bananami jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa




2 komentarze :

  1. Babciu jak gotujesz kasze to solisz czy wcale nie solisz wody?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, nie solę wody.
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.