Nowe Przepisy

poniedziałek, 15 czerwca 2015

Kompot z Truskawek i Rabarbaru


Witam serdecznie
Propozycja na prosty kompot z truskawek i rabarbaru jest pyszny i słodki :).


Będziemy potrzebować:

500 g truskawek
500 g rabarbaru
1 szklanka cukru
2 litry wody

Link do filmu z przygotowania: Kompot z truskawek i rabarbaru 




Przygotowanie:
  1. Wodę z cukrem zagotowuję – do gotującej wody dodam truskawki i rabarbar.
  2. Truskawki oczyszczam z szypułek i płuczę na durszlaku.
  3. Umyty rabarbar kroję na mniejsze kawałki.
  4. Do gotującej wody dodaję truskawki i rabarbar i od ponownego zagotowania się wody gotuję całość około 3 minut.
  5. Następnie zakręcam gaz i kompot odstawiam do wystudzenia.
Kompot z truskawek i rabarbaru jest gotowy. Życzę smacznego.

Pozdrawiam Babcia Ewa   




Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.