tag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post632917578479644207..comments2024-03-26T16:36:52.878+01:00Comments on Uwaga Babcia Gotuje: Zupa Szczawiowa - babci przepis na zupę szczawiowąBabciaEwahttp://www.blogger.com/profile/04576983808677505991noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-64912331257733659752015-05-28T10:53:15.824+02:002015-05-28T10:53:15.824+02:00Robie prawie tak samo tylko dodaje ziemniaczki . ;...Robie prawie tak samo tylko dodaje ziemniaczki . ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10083864421203503768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-91125011170837187242014-06-16T21:05:00.769+02:002014-06-16T21:05:00.769+02:00:) :) BabciaEwahttps://www.blogger.com/profile/04576983808677505991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-35827304161561603772014-06-16T20:12:45.880+02:002014-06-16T20:12:45.880+02:00oj babo, babo co to za zupa bez smietany?oj babo, babo co to za zupa bez smietany?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-78724854627022653932014-05-24T14:09:41.666+02:002014-05-24T14:09:41.666+02:00Zamiast maki warto zarobic kasza manna
PozdrawiamZamiast maki warto zarobic kasza manna<br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-3234278999439871652014-05-13T19:32:29.808+02:002014-05-13T19:32:29.808+02:00Dobry przepis warty zapamiętaniaDobry przepis warty zapamiętaniaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-44497497532479605092014-01-07T20:05:21.676+01:002014-01-07T20:05:21.676+01:00Mam 16 lat i od małego uwielbiam zupę szczawiowa. ...Mam 16 lat i od małego uwielbiam zupę szczawiowa. Ten kremowy i kwaśny smak na talerzu do tego jajeczka na twardo pycha. Osobno kładę uszturane ziemniaki na talerzyk okraszone smażoną cebulą. Jest to wismienite a wiec.. ja robię wywar warzywny ponieważ jestem wegetarianinem wtedy przelewam wywar do innego garnka bez warzyw i kroję w koste świeży szczaw myje go i wrzucam gotuje około 45 min jak macie ze słoiczka to dwa słoiczki doprawiam zieleń angielskim liściem laurowym ziarenkami smaku pieprzem i zawsze dodaje łyżeczkę kwaśny lub cytryny bo lubię kwasne gotuje około 30 min potem robię zaklepke żeby zupę zagęścić: rozrabiam mąkę z wodą i dodaje śmietanę 18% dodaje soli do smaku magii i podaje z jajkiem i z ziemniakami z cebulką. Smacznego! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-88330433973094644362013-09-23T17:58:33.302+02:002013-09-23T17:58:33.302+02:00dopiero na talerzu :) dopiero na talerzu :) BabciaEwahttps://www.blogger.com/profile/04576983808677505991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-65583220014770730442013-09-23T16:42:04.952+02:002013-09-23T16:42:04.952+02:00Te jajka na twardo to na sam koniec sie daje? do ...Te jajka na twardo to na sam koniec sie daje? do gara czy na talerz i zalewa zupąAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-55879465689573507862013-09-21T22:57:40.407+02:002013-09-21T22:57:40.407+02:00Spróbujcie zupy szczawiowej z dodatkiem botwiny-py...Spróbujcie zupy szczawiowej z dodatkiem botwiny-pychota! Niezależnie czy z ryżem czy też z ziemniaczkami. Pozostałe procedury tak jak wyżej zależy od gustu. Smacznego!<br /> PiotrAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-59246145366785337292013-08-28T15:31:30.263+02:002013-08-28T15:31:30.263+02:00Najwpierw smarzysz boczek na ktorym robisz zasma...Najwpierw smarzysz boczek na ktorym robisz zasmazke askapisz na dobrej smietanie bo za duzo kalorii.U mnie w domu zawsze sie szczawiowa robilo na wywarze warzywnym a na koncu dodawalo sie kremowke(smietane) do tego ryz oraz drobno pokrojone jajko.I to byla zupa niskokaloryczna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-33176842671663701012013-07-05T06:56:33.117+02:002013-07-05T06:56:33.117+02:00Jogurt Zott jest najzdrowszym jogurtem, a nie pseu...Jogurt Zott jest najzdrowszym jogurtem, a nie pseudo jogurty typu bakoma czy jogobella. Jest zalecanym jogurtem przez specjalistów - nefrologów i onkologów po przebytych operacjach nowotworów nerek. POLECAM ZOTT Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-81459696216697130732013-06-12T12:35:39.145+02:002013-06-12T12:35:39.145+02:00zeby nie szkodziła, dlatego daje się jajkazeby nie szkodziła, dlatego daje się jajkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-80175086108297081552013-06-07T12:34:47.227+02:002013-06-07T12:34:47.227+02:00Robienie wywaru na mięsie czy kości nie ma sensu. ...Robienie wywaru na mięsie czy kości nie ma sensu. Tak naprawdę tylko warzywa dają niepowtarzalny smak. Od chyba już 20 lat zrezygnowałem z wywarów na mięsie - a nie jestem wegetarianinem<br />Ja robię najpierw mocny wywar: 3-4 marchewki, pietruszka, seler, cebula. Potem dodaję szczaw. Po paru minutach miksuję całość... Można zagęścić wodą z mąką - najlepiej razową orkiszową. Podaję z ćwiartkami jajka, natką pietruszki no i zabielam, ale mleczkiem kokosowym -absolutna pycha. Na osobnym talerzu ziemniaczki gotowane na parze lub grzanki prosto do zupki. Szczaw oczywiście prosto z łąkiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-61729916374597227002013-06-06T14:29:41.441+02:002013-06-06T14:29:41.441+02:00A ja szczaw na zupę przesmażam na maśle i dopiero ...A ja szczaw na zupę przesmażam na maśle i dopiero dodaję do wywaru, następnie zaprawiam czymś białym(śmietana ,jogurt itp)pychota!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-81479074899689527482013-06-05T11:16:16.003+02:002013-06-05T11:16:16.003+02:00ZUPA SZCZAWIOWA SZKODZI NA STAWY!!!!!!!!!!!!ZUPA SZCZAWIOWA SZKODZI NA STAWY!!!!!!!!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-62586872743671503522013-06-04T19:46:34.736+02:002013-06-04T19:46:34.736+02:00jogurt zott nie może się zważyć - za dużo chemiijogurt zott nie może się zważyć - za dużo chemiiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-44828379746057833132013-06-02T20:26:36.512+02:002013-06-02T20:26:36.512+02:00Ja zawsze dodaję wędzonego boczku, który wcześniej...Ja zawsze dodaję wędzonego boczku, który wcześniej lekko podsmażam i na tym zasmażke robię. Żeby nie dobić kaloryczności tej zupie, zmaiast śmietany daję jogurt naturalny zott - ten akurat mi się nie zważył jeszcze :) No i obowiązkowo jajka :)<br /><br />Mój tata zawsze dokładkę bierze ;) Mimo że wybredny z niego typ ;)Leerkoohttps://www.blogger.com/profile/03140919465866342054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-15642655674665126642013-06-02T17:25:05.738+02:002013-06-02T17:25:05.738+02:00Podczas spaceru nabraliśmy smaku na zupę szczawiow...Podczas spaceru nabraliśmy smaku na zupę szczawiową. Niby wiadomo jak zrobić, ale chciałam sprawdzić z przepisem jednak żadna z moich książek kucharskich nie ujmuje zupy szczawiowej!dobrze, że jest blog :) na wywarze warzywnym wyszła pycha! pozdrawiam smakoszy.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-6628884295684407922013-05-29T19:55:29.369+02:002013-05-29T19:55:29.369+02:00Uwielbiam zupę szczawiową. Moja rodzina także. Chc...Uwielbiam zupę szczawiową. Moja rodzina także. Chcę polecić także wypróbowany przeze mnie przepis z ziemniaczkami i na bulionie warzywnym, gdyby ktoś nie chciał w to wszystko mieszać mięsa ;-) <br />http://www.familyliving.pl/szczawiowa-nasza-powszednia/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-77296222171011239112013-05-28T22:31:37.835+02:002013-05-28T22:31:37.835+02:00Pychota. Dzięki za super przepis.
Pychota. Dzięki za super przepis. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-62117509811459358972013-05-27T18:55:06.376+02:002013-05-27T18:55:06.376+02:00też robiłam niedawno zupę szczawiową ale nie dodaw...też robiłam niedawno zupę szczawiową ale nie dodawałam śmietany, jest wtedy trochę lżejszaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03988201134472845372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-341728173775650582013-05-17T11:06:09.304+02:002013-05-17T11:06:09.304+02:00No proszę , im prościej, tym smaczniej.Ja dotychcz...No proszę , im prościej, tym smaczniej.Ja dotychczas miksowałam szczaw i kolor nieco mnie odpychał, a w kawałkach wygląda cudnie! Już nie będę robić po swojemu lecz po babcinemu. Pozdrawia Babcia Buba (Bożena)SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2355199243646657927.post-8289117570324113362013-05-16T21:00:32.174+02:002013-05-16T21:00:32.174+02:00Przyszłam z rewizytą :)
Jak ja kocham zupę szczawi...Przyszłam z rewizytą :)<br />Jak ja kocham zupę szczawiową z gotowanym jajkiem, zaraz wracają wspomnienia z dzieciństwa. A jak na złość...mój szczaw wp...winniczki z buszu sąsiada. Pozdrawiam:)Ela Dziurkowskahttps://www.blogger.com/profile/18144818097215277632noreply@blogger.com